Kurutulmuş soğan, taze soğan kurutularak üretilen ve sonucunda elde edilen kurutulmuş üründür.Taze soğan içeriğinde yaklaşık %91 civarında su ihtiva eder. Kurutma sonrasında kurutulan üründeki su oranı bozulmayacak su seviyelerine indirilir. Kurutma akabinde yaklaşık 12 kg soğan kullanılarak 1 kg soğan elde edilir. Kurutma işlemi sırasında üründeki su buharlaşır ve ürünün özü kalır. Bu nedenle kuru soğan besin değerleri özellikle protein, karbonhidrat, lif, vitamin, yağ gibi oranlar çok artmıştır. Aşağıda soğan kurusu toptan satışımızdaki farklı çeşitleri bulabilirsiniz.
Kurutulmuş soğan tozu 0-0,5 mm
Kurutulmuş soğan ince granülü 0,5- 1 mm
Kurutulmuş soğan orta granül 1-3 mm
Kurutulmuş soğan iri granül 1-5 mm
Kurutulmuş soğan flakes (ince uzun kesilmiş)
Kalori322
Toplam Yağ3g
Doymuş Yağ 1.86 g
Kolesterol2mg
Sodyum4186mg
Toplam Karbonhidrat67.6g
Diyet Lif 6g % 24
Şeker ug ~
Protein9g ~
A vitamini 0% • C vitamini % 12
Kalsiyum % 28 • Demir % 6
25 kg Kutu Paket
Soğan kurusu kullanılabilen yerlerden bazıları şunlardır;
Kuru soğan, et, tavuk, köfte harçlarında,
Tuzlu kraker, cips içerisinde,
Hazır çorbalarlar içerisinde,
Mantı içerisinde,
Katkılı un içerisinde kullanılabilir.
Soğan kurusu toptan üretim ve satışını yapabildiğimiz bir üründür. Kaliteli ve toptan Soğan kurusu alımını firmamızdan yapabilirsiniz.
Soğan kurusu fiyatları, stoklarımızda olduğu sürece, her ay aylık fiyat listemizde güncellenmektedir. bilgi@kurucum.com adresine mail atarak yada 0 246 233 07 90 nolu telefondan ulaşarak güncel TL- kg fiyatını alabilirsiniz. Toptan Soğan kurusu fiyatı almak için veya satın almak için sipariş sayfamızdan mail atarsanız sizinle temas kurarız. Perakende satın almak için internetten satış sitemiz.kurual.com
Soğan kurusunu kutu, paket veya çuvallar içerisinde anlaşmalı nakliyemiz ile adresinize gönderebiliyoruz.
Soğan kurusu, taze ürünün gerekli ön işlemlerden geçirilerek
kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma işlemi sırasında kurutulan üründeki özsuyun buharlaşması ile ürünün özü kalır ve doğal
soğan kurusu içindeki besin değerleri, vitaminler, etken
maddeler, taze doğal haline oranla çok artmıştır. Bu nedenle
aynı miktar taze soğan tüketmek ile soğan kurusu tüketmek
arasında besin değerleri açısından çok farklılık vardır ama
faydalar kıyaslandığında ise istisnai durumlar haricinde, doğal
taze soğan neye iyi geliyorsa soğan kurusu aynı konuda
faydalıdır diyebiliriz.
Önemli Bilgi: Ürün sayfamızda kullanılan görseller, besin değerleri, faydaları ve yaklaşık randıman oranları site ilk hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır. Size gelecek kuru ürün, taze ürünün cinsinden, hammaddesinden, kurutma tekniğinden ve başka unsurlar sebebiyle farklı olabilir.