Kurutulmuş sarımsak, taze sarımsak kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen kurutulmuş üründür.Taze sarımsak kurutulmadan önce yaklaşık %80 civarında özünde su ihtiva eder. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir. Kurutma sonucunda yaklaşık 5 kg sarımsak kullanılarak 1 kg kuru sarımsak elde edilir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün katı maddesi yani özü kalır. Bu sebeple kuru sarımsak besin değerleri özellikle karbonhidrat, lif, vitamin, protein, yağ gibi oranlar çok yükselmiştir.
Aşağıda kurutulmuş sarımsak unu üretiminin nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kurutulmuş sarımsak tozu 0-1 mm: Taze sarımsak gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulur. Kurutma sonrasında çıkan Kurutulmuş sarımsak, özel kırma sistemleri ile öğütülerek sarımsak unu elde edilir.
25 kg Kutu Paket
Sarımsak tozu aşağıdaki alanlarda kullanılabilir;
Hazır çorba içerisinde kullanılmaktadır,
Bulgur ve pilav karışımları içerisinde kullanılabilir,,
Sebze aroması veya koku verici olarak kullanılmaktadır,
Et tavuk, balık, çiğköfte ve köfte harçlarında kullanılabilir
Bisküvi kek, kraker gibi ürünlerin içerisinde kullanılabilir,
Makarna, mantı ve erişte hamuruna katkı olarak yada ürünün içerisinde kullanılabilir,
Kuş ve evcil hayvan yemi içerisinde kullanılabilir,
Sarımsak tozu firmamızın toptan satışını yaptığı bir üründür. Ucuz, kaliteli Sarımsak Tozu alımını firmamızdan yapabilirsiniz.
Sarımsak Tozu fiyatları, stoklarımızda olduğu sürece, her ay aylık fiyat listemizde güncellenmektedir. bilgi@kurucum.com adresine mail atarak güncel TL- kg fiyatını alabilirsiniz. Toptan Sarımsak Tozu kurusu fiyatı almak için veya satın almak için sipariş sayfamızdan mail atarsanız sizinle irtibata geçeriz. perakende alımlarınız için online sitemiz.kurual.com
Sarımsak tozunu kutu, paket veya çuvallar ile anlaşmalı nakliyemizla adresinize gönderiyoruz.
Kurutulmuş sarımsak, taze ürünün uygun şartlarda gerekli ön
işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma
sonucunda kurutulan üründeki suyun buharlaşması ile ürünün özü
kalır ve doğal kuru sarımsak içindeki besin değerleri,
vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok
yükselir. Aynı miktar taze sarımsak tüketmek ile kurutulmuş
sarımsak tüketmek arasında besin değerleri açısından çok
farklılık vardır ama faydalar açısından ise istisnai durumlar
dışında, doğal taze sarımsak neye iyi geliyorsa kuru sarımsak
aynı konuda faydalıdır denebilir.
Önemli Not: Ürünün tanıtımında kullanılan fotoğraflar, besin
değerleri,faydaları ve yaklaşık fire oranları site ilk
hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır.
Size gelecek ürün, ürünün cinsinden, kurutma tekniğinden ve
başka unsurlar sebebiyle farklı olabilir.