Kuru soğan, taze soğan kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen Kuru üründür.Taze soğan kurutulmadan önce yaklaşık %91 civarında su oranına sahiptir. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir. Kurutma sonucunda yaklaşık 12 kg soğan kullanılarak 1 kg kuru soğan elde edilir. Kurutma ile üründeki su uzaklaşır ve ürünün özü kalır. Bu sebeple kuru soğan besin değerleri özellikle karbonhidrat, lif, vitamin, lif, protein, yağ gibi oranlar çok yükselmiştir. Aşağıda kuru soğan satışımızdaki ürün çeşitlerimizin listesini bulabilirsiniz.
Kuru soğan tozu 0-0,5 mm
Kuru soğan ince granülü 0,5- 1 mm
Kuru soğan orta granül 1-3 mm
Kuru soğan iri granül 1-5 mm
Kuru soğan flakes (ince uzun kesilmiş)
Kalori 322
Toplam Yağ 3 g
Doymuş Yağ 1.86 g
Kolesterol 2 mg
Sodyum 4186 mg
Toplam Karbonhidrat 67.6 g
Diyet Lif 6 g % 24
Şeker ug ~
Protein9g ~
A vitamini 0% • C vitamini % 12
Kalsiyum % 28 • Demir % 6
25 kg Kutu Paket
Kuru Soğan kullanım alanlarından bazıları;
Kuru soğan, et, tavuk, köfte harçlarında,
Tuzlu kraker, cips içerisinde,
Hazır çorbalar içerisinde,
Mantı içerisinde,
Katkılı un içerisinde kullanılabilir.
Soğan kurusu toptan satışını yapabildiğimiz bir üründür. Uygun fiyatlı ve kaliteli Kuru Soğan tedariğini Kurucum Gıda'dan yapabilirsiniz.
Kuru Soğan satış fiyatı, stoklarımızda bulunduğu sürece, her ay fiyat listemizde güncellenmektedir. Güncel satış fiyatları almak için bilgi@kurucum.com adresine mail atabilirsiniz. Toptan Kuru Soğan satış fiyatı için sipariş formunu doldurabilirsiniz. Internet üzerinden perakende alımlarınız için:.kurual.com
Soğan kurusunu kutu, paket veya çuvallar ile anlaşmalı nakliye firması aracılığıyla adresinize iletebiliyoruz.
Kuru soğan, taze ürünün uygun koşullarda gerekli işlemler
uygulanarak buharlaştırılması ile üretilmiştir. Kurutma sonrasında
kurutulan üründeki suyun uzaklaşması ile ürünün katı maddesi yani özü kalır
ve doğal kuru soğan içindeki besin değerleri, etken maddeler,
vitaminler, proteinler, taze doğal haline göre çok artmaktadır.
Aynı miktarda taze soğan kullanmak ile Kuru soğan kullanmak
arasında besin değerleri açısından çok farklılık bulunmaktadır
ama faydalar kıyaslandığında, istisnai bazı durumlar haricinde,,
doğal taze soğan hangi konuda faydalı ise kuru soğan da aynı
konuda faydaları bulunmaktadır diyebiliriz.
Önemli Not: Ürünün tanıtımında kullanılan görseller, besin değerleri,faydaları ve yaklaşık randıman oranları site ilk hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır. Size gelecek ürün, ürünün cinsinden, kurutma tekniğinden ve başka unsurlar sebebiyle farklı olabilir.