Kuru mantar, taze mantar kullanılarak üretilen ve üretim sonucunda elde edilen Kuru üründür.Taze mantar kurutulmadan önce yaklaşık %92 civarında su oranına sahiptir. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir. Kurutma sonucunda yaklaşık 12 kg mantar kullanılarak 1 kg kuru mantar elde edilir. Kurutma ile üründeki su uzaklaşır ve ürünün özü kalır. Bu sebeple kuru mantar besin değerleri özellikle karbonhidrat, vitamin, protein,yağ gibi oranlar çok yükselmiştir. Aşağıda kuru mantar satışımızdaki ürün çeşitlerimizin listesini bulabilirsiniz.
Kuru kültür mantarı tozu 0-1 mm
Kuru kültür mantarı ince granül 1-2 mm
Kuru mantar orta boy granül 1-4 mm
Kuru mantar orta boy granül 2-6 mm
Kuru mantar kalın granül 2-8 mm
Kuru mantar şerit kesilmiş
Kalori:313
Toplam Yağ 0 g
doymuşYağ 0 g
Trans Yağ 0 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 0 mg 0
Toplam Karbonhidratlar. 62.5 g
Diyet Lifi 25 g
Şekerler 12.5 g
Protein 25 g
Kalsiyum 112.5 mg
12.5 kg Toptan satış kraft çuvallar ile yapılmaktadır. Bu ambalaj şekli ile toptan satın alabilirsiniz.
Kuru Mantar kullanım alanlarından bazıları;
Hazır çorba içerisinde kullanılmaktadır,
Bulgur ve pilav karışımları içerisinde kullanılmaktadır,
Et tavuk, balık, çiğköfte ve köfte harçlarında kullanılabilir
İlaç ve tedavi ürünü olarak sağlık alanında kullanılmaktadır,
Makarna, mantı ve erişte hamuruna katkı olarak yada ürünün içerisinde kullanılmaktadır,
Mantar kurusu toptan satışını yaptığımız bir üründür. Uygun fiyatlı ve kaliteli Kuru Mantar tedariğini Kurucum Gıda'dan yapabilirsiniz.
Kuru Mantar satış fiyatı, stoklarımızda bulunduğu sürece, her ay fiyat listemizde güncellenmektedir. Güncel satış fiyatları almak için bilgi@kurucum.com adresine mail atabilirsiniz. Toptan Kuru Mantar satış fiyatı için sipariş formunu doldurabilirsiniz. Internet üzerinden perakende alımlarınız için:.kurual.com
Mantar kurusunu kutu, paket veya çuvallar ile anlaşmalı kargo firması aracılığıyla adresinize iletebiliyoruz.
Kuru mantar, taze ürünün uygun koşullarda gerekli işlemler
uygulanarak buharlaştırılması ile üretilmiştir. Kurutma sonrasında
kurutulan üründeki suyun uzaklaşması ile ürünün öz kısmı kalır
ve doğal kuru mantar içindeki besin değerleri, etken maddeler,
vitaminler, proteinler, taze doğal haline göre çok artmaktadır.
Aynı miktarda taze mantar kullanmak ile Kuru mantar kullanmak
arasında besin değerleri açısından çok farklılık bulunmaktadır
ama faydalar kıyaslandığında, istisnai bazı durumlar haricinde,,
doğal taze mantar hangi konuda faydalı ise kuru mantar da aynı
konuda faydaları bulunmaktadır diyebiliriz.
Önemli Not: Ürünün tanıtımında kullanılan görseller, besin değerleri,faydaları ve yaklaşık randıman oranları site ilk hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır. Size gelecek ürün, ürünün cinsinden, kurutma tekniğinden ve başka unsurlar sebebiyle farklı olabilir.