Kuru kayısı, taze kayısı kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen Kuru ve akabinde kesilmiş üründür.Taze kayısı kurutulmadan önce yaklaşık %80--85 civarında su oranına sahiptir. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir. Kurutma sonucunda yaklaşık 5-6 kg kayısı kullanılarak 1 kg kuru kayısı elde edilir. Kurutma ile üründeki su uzaklaşır ve ürünün özü kalır. Bu sebeple kuru kayısı besin değerleri özellikle karbonhidrat, lif, vitamin, protein,yağ gibi oranlar çok yükselmiştir. Aşağıda kuru kayısı satışımızdaki ürün çeşitlerimizin listesini bulabilirsiniz.
Kuru kayısı elek altı 1-5 mm
Kuru kayısı kesmesi 5x5 mm
Kuru kayısı küp kesilmiş 10x10 mm
Kuru kayısı şerit kesilmiş 5 mm
Kuru kayısı şerit kesilmiş 10 mm
10 kg Kutu Paket
Kuru Kayısı kullanım alanlarından bazıları;
Hazır paketlenmiş aşure karışımları içerisinde kullanılmaktadır,
Müsli, Tahıl gevreği ve kahvaltılık ürünlerin karışımına girebilir,
Tatlı, puding ve çikolata içerisinde kullanılmaktadır,
Çay olarak veya çay karışımları içerisinde kullanılmaktadır,
Büsküvi kek gibi ürünlerin içerisinde kullanılmaktadır,
Kuş ve evcil hayvan yemi içerisinde kullanılmaktadır,
Kayısı kurusu toptan satışını yapabildiğimiz bir üründür. Uygun fiyatlı ve kaliteli Kuru Kayısı tedariğini Kurucum Gıda'dan yapabilirsiniz.
Kuru Kayısı satış fiyatı, stoklarımızda bulunduğu sürece, her ay fiyat listemizde güncellenmektedir. Güncel satış fiyatları almak için bilgi@kurucum.com adresine mail atabilirsiniz. Toptan Kuru Kayısı satış fiyatı için sipariş formunu doldurabilirsiniz. Internet üzerinden perakende alımlarınız için:.kurual.com
Kayısı kurusunu kutu, paket veya çuvallar ile anlaşmalı nakliye firması aracılığıyla adresinize iletebiliyoruz.
Kuru kayısı, taze ürünün uygun koşullarda gerekli işlemler
uygulanarak buharlaştırılması ile üretilmiştir. Kurutma sonrasında
kurutulan üründeki suyun uzaklaşması ile ürünün katı maddesi yani özü kalır
ve doğal kuru kayısı içindeki besin değerleri, etken maddeler,
vitaminler, proteinler, taze doğal haline göre çok artmaktadır.
Aynı miktarda taze kayısı kullanmak ile Kuru kayısı kullanmak
arasında besin değerleri açısından çok farklılık bulunmaktadır
ama faydalar kıyaslandığında, istisnai bazı durumlar haricinde,,
doğal taze kayısı hangi konuda faydalı ise kuru kayısı da aynı
konuda faydaları bulunmaktadır diyebiliriz.
Önemli Not: Ürünün tanıtımında kullanılan görseller, besin değerleri,faydaları ve yaklaşık randıman oranları site ilk hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır. Size gelecek ürün, ürünün cinsinden, kurutma tekniğinden ve başka unsurlar sebebiyle farklı olabilir.