Kuru havuç, taze havuçun kurumuş şeklidir. Havuç yaklaşık %88 civarında su oranına sahiptir. İçindeki suyun buharlaştırılması ile yaklaşık 8-10 kg havuçden 1 kg kuru havuç kalmaktadır. Kurutma ile üründeki su uzaklaşır ve ürünün özü kalır. Bu sebeple kuru havuçun besin değerleri özellikle vitamin, lif, protein, karbonhidrat oranları kuru üründe çok yükselmiştir. Aşağıda kuru havuç satışımızdaki ürün çeşitlerimizin listesini bulabilirsiniz.
Önemli Not: Kurutulmuş havuç üretiminde kurutma esnasında beta karoten kaybını önlemek için maltodextrin(nişastadan üretilen) ilave edilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma aşamasında yok olacak yararlı bileşiklerde yaşanan kayıp bu şekilde azaltılmıştır.
Kuru havuç tozu 0-1 mm
Kuru havuç granülü 1-3 mm
Kuru havuç kesmesi 3-5 mm
Kuru havuç iri parça 5-10 mm
Toptan satış kraft çuvallar ile yapılmaktadır. Bu ambalaj şekli ile toptan satın alabilirsiniz.
Kuru Havuç kullanım alanlarından bazıları;
Hazır çorba içerisinde kullanılmaktadır,
Bulgur ve pilav karışımları içerisinde kullanılmaktadır,
Et tavuk, balık, çiğköfte ve köfte harçlarında kullanılabilir
Bisküvi kek gibi ürünlerin içerisinde kullanılmaktadır,
Makarna, mantı ve erişte hamuruna katkı olarak yada ürünün içerisinde kullanılmaktadır,
Kuş ve evcil hayvan yemi içerisinde kullanılmaktadır,
Havuç kurusu toptan satışını yapabildiğimiz bir üründür. Uygun fiyatlı ve kaliteli Kuru Havuç tedariğini Kurucum Gıda'dan yapabilirsiniz.
Kuru Havuç satış fiyatı, stoklarımızda bulunduğu sürece, her ay fiyat listemizde güncellenmektedir. Güncel satış fiyatları almak için bilgi@kurucum.com adresine mail atabilirsiniz. Toptan Kuru Havuç satış fiyatı için sipariş formunu doldurabilirsiniz. Internet üzerinden perakende alımlarınız için:.kurual.com
Havuç kurusunu kutu, paket veya çuvallar ile anlaşmalı nakliye firması aracılığıyla adresinize iletebiliyoruz.
Kuru havuç, taze ürünün uygun koşullarda gerekli işlemler
uygulanarak buharlaştırılması ile üretilmiştir. Kurutma sonrasında
kurutulan üründeki suyun uzaklaşması ile ürünün katı maddesi
yani özü kalır
ve doğal kuru havuç içindeki besin değerleri, etken maddeler,
vitaminler, proteinler, taze doğal haline göre çok artmaktadır.
Aynı miktarda taze havuç kullanmak ile Kuru havuç kullanmak
arasında besin değerleri açısından çok farklılık bulunmaktadır
ama faydalar kıyaslandığında, istisnai bazı durumlar haricinde,,
doğal taze havuç hangi konuda faydalı ise kuru havuç da aynı
konuda faydaları bulunmaktadır diyebiliriz.
Önemli Not: Ürünün tanıtımında kullanılan görseller, besin değerleri,faydaları ve yaklaşık randıman oranları site ilk hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır. Size gelecek ürün, ürünün cinsinden, kurutma tekniğinden ve başka unsurlar sebebiyle farklı olabilir.